MSDK SPORTDYKNING

Vi kan erbjuda både dykning från båt samt kustbaserad dykning för att tillgodose både de som är roade av vrakdyk och de som hellre gör naturdyk.

Säkerheten främst

När vi dyker inom klubbverksamheten utgår vi från de dykregler som finns i Dykpraxis, dvs vi sätter säkerheten främst, dyker alltid i par och med utsedd dykledare. Vid dykmetoder som inte finns med i Dykpraxis tillämpar vi hårdare regler på utrustning, erfarenhet och utbildning. Våra utfärder innebär också social samvaro där hela familjen är välkommen att följa med.

Båt

Klubben äger idag en RIB-båt, som tar oss ut på dykplatser runt om i skåne. Båten är utrustad med både GPS och Ekolod som gör att vi enkelt kan hitta de vrak vi vill dyka på. Båten står på bromsad trailer vilket gör att vi enkelt kan transportera den.

Vid utfärd

Vi samlas vid vår klubblokal och åker därefter gemensamt ut till vald dykplats. Vi samåker och hjälps åt med bestyren kring båten.

De dykplatser vi åker till är både nära och lite längre bort. Kullen är en given plats att besöka, båten tar oss till dykplatser svårtillgängliga från land. Västkusten runt Smögen och Lysekil besöker vi årligen, både vår och höst. Skånes kust erbjuder flera fina dykplatser och så har vi ju ”husrevet” på Ön i närheten av klubblokalen.

Bli medlem

Som sportdykarmedlem i MSDK har man fri tillgång till luftfyllning då vi har två kompressorer. Vi har även en membrankompressor färdig att leverera nitrox. Vi har även en booster och helium så vi kan fylla RB och Trimix. I medlemskapet ingår även att man blir ansluten till de försäkringar och dumpningsfonder som SSDF har.

Varför skall man vara med i en dykklubb?

Att vara med i en dykklubb är framförallt för att träffa och umgås med likasinnade som brinner för dykning. Men det finns även andra rent praktiska fördelar med att vara med i en klubb. Vi har försökt lista dem nedanför för att hjälpa dig att ta rätt beslut.

En klubb hjälper dig att vara med och utveckla din hobby så långt som du själv är beredd att gå. En klubb ger dig också ett kostnadseffektivt sätt för dig att utöva din sport.
Du har också stora möjligheter att utvecklas då du har möjlighet att träffa många utövare och inte bara under själva dyket.

För att kunna ha en aktiv klubb så har vi därför satsat på att äga vår utrustning. Vi premierar aktiva medlemmar och därför försöker vi hålla t ex kostnaden för våra utfärder till ett minimum och är bara till för att täcka upp för bensin till båten, slipavgifter och dragbilens extra kostnad. På detta sätt så ligger alla sektioners utrustning i medlemsavgiften och som medlem behöver man inte oroa sig för att några dolda utgifter ska komma senare.

Som medlem har du möjlighet att vara med att bygga upp klubbens framtid, ju fler aktiva medlemmar ju större utbud kan vi erbjuda. Kom gärna ner o besök oss och jämför oss gärna med andra klubbar och dyksällskap

Nedan finner du de olika medlemskapen, om du är osäker så kan du kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt medlemsskap.

Vad ingår i medlemskapet?

Deltagande i kurser, utfärder med mera. Tillgång till bassängträning. För utfärder där båt används tar vi ut en avgift på 200 kronor i båtavgift (250 kr för längre turer).

Glöm inte att sportdykning och fridykning nu är klassificerat som friskvård hos skatteverket. Vilket innebär att du kan använda ditt friskvårdsbidrag för medlemsavgiften.

I avgiften är 400/200 kronor (Vuxen/Junior) medlemsavgift, resterande del träningsavgift. Genom medlemsavgiften är du även medlem i SSDF, läs mer på ssdf.se

Medlemspriser Vuxen

Medlemspriser Junior (t.o.m. året du fyller 26år)