MSDK FRIDYKNING

Att fridyka är lite som meditation under vattnet. Kom och fridyk med oss och upplev livet under vatten.

Vad är fridykning?

Fridykning är dykning utan lufttuber och på ett andetag. För att dyka på ett andetag tränar man teknik och kondition och att behålla lugnet i vattnet. Samtidigt som du fridyker lär du dig hur din kropp fungerar och hur viktig andningen är. Utrustningen är anpassad efter fridykning och består av mask, snorkel och fenor. För utomhusdyk finns det olika dräkter anpassade efter väder och klimat.

Fridykning är ingen dyr eller svårtillgänglig sport. Den kan utövas av i princip alla oavsett ålder och tidigare erfarenheter, i sin enklaste form eller mer avancerat. Du bestämmer själv vad målet är med din fridykning. På vår träning lär du dig dyka ner på djupt vatten och dyka långt under vattnet med så lite ansträngning som möjligt. Du lär dig också hur man gör för att simma riktigt fort. Här får du också lära dig hur du använder utrustningen för att få ut så mycket som möjligt av din upplevelse under vattnet.

Det speciella med fridykning är att man tar bara ett enda andetag för att sedan dyka ner och upptäcka världen under ytan. I havet och sjöarna väntar äventyret! All kunskap du behöver får du genom oss och vi kan utlova många nya bekantskaper och nya upplevelser.

Börja fridyka

Man ska vara minst sju år och kunna simma 200 meter. I barngruppen blandas övningarna med lek. Därefter fortsätter man till ungdomsgruppen där träningen blir mer avancerad och målinriktad men fortfarande innehåller lekfulla inslag. Vuxna erbjuds träning på alla nivåer efter egen förmåga. Nybörjare är lika välkomna som mer erfarna!

 

Träningstider

Vår inomhusträning hålls på Simhallsbadet i Malmö på söndagar under vinterhalvåret. Dessa tider följer skolterminerna med några undantag, Vi har till exempel fortfarande träning under loven.

Då vi har många olika nivåer på vår träning finns här något för alla:

Barngruppen

Fridyker i hoppbassängen söndagar 17.00-18.00
I denna grupp går du från nybörjare till trygg och duktig fridykare.
För att börja i denna grupp rekommenderar vi att man är ca 10 år.
Du måste vara simkunnig och kunna simma minst 200 meter.

Ungdomsgruppen

Fridyker i hoppbassängen söndagar 18.00-19.00
Denna grupp är en fortsättning på barngruppen och här fördjupar vi oss i alla de moment
du lärde dig i barngruppen. Har du mycket goda förkunskaper kan du börja direkt i denna grupp.
Hör bara med oss ledare innan.

Vuxengruppen/APNÉA

Fridyker i hoppbassängen och 50 metersbassängen på söndagar 19.00-20.00
I vuxengruppen tränar nybörjare och mer erfarna samtidigt.

Snorkelskola

Tränar söndagar 17.00-18.00. Denna grupp håller till i 50 metersbassängen och välkomnar yngre barn ca 7-9 år. Man ska kunna simma 25 meter.

Aktiviteter

Ett syfte med träningen inomhus är att förbereda för att fridyka utomhus under sommarhalvåret då vi anordnar utfärder till olika dykmål runt om i Skåne.

Utomhusdyken leds av utbildade dykledare och följer en rigorös säkerhetsplanering. Utflyktsmål med olika svårighetsgrad är Scaniabadet i Västra Hamnen, dykplatsen på Ön/Limhamn, Kullabergs olika dykplatser samt vraket Johannes L utanför Råå i Helsingborg.

Vid utomhusdykning behöver man ha heltäckande våtdräkt med huva och handskar samt viktbälte. Klubben har ett begränsat antal dräkter till uthyrning.

Kontakt

Kontakta gärna någon av oss ledare på fridykning@msdk.se, eller via nedan formulär, om du vill börja fridyka eller först komma och prova på en gång på Simhallsbadet.

Vi önskar Dig varmt välkommen till MSDK och till Fridykningens värld!

Bli medlem

Vad ingår i medlemskapet?

Deltagande i kurser, utfärder med mera. Tillgång till bassängträning. För utfärder där båt används tar vi ut en avgift som är specificerad i Prislistan.

Glöm inte att sportdykning och fridykning nu är klassificerat som friskvård hos skatteverket. Vilket innebär att du kan använda ditt friskvårdsbidrag för medlemsavgiften.

Om 2 personer från samma familj är medlemmar i MSDK ges 50% i rabatt för medlemskap för ytterligare barn/ungdom i familjen.

I avgiften är 500 kronor medlemsavgift, resterande del träningsavgift. Genom medlemsavgiften är du även medlem i SSDF, läs mer på ssdf.se