LOGIN
menu image

Dyksektionen - Om dyksektionen

Vi kan erbjuda både dykning från båt samt kustbaserad dykning för att tillgodose både de som är roade av vrakdyk och de som hellre gör naturdyk. När vi dyker inom klubbverksamheten utgår vi från de dykregler som finns i Dykpraxis, dvs vi sätter säkerheten främst, dyker alltid i par och med utsedd dykledare. Vid dykmetoder som inte finns med i Dykpraxis tillämpar vi hårdare regler på utrustning, erfarenhet och utbildning. Våra utfärder innebär också social samvaro där hela familjen är välkommen att följa med.

Klubben äger idag en StingRay RIB på 6.50 m, med Honda-motor. Den kan ta 10-12 dykare till dykplatser som ligger lite längre ut från land. Båten är utrustad med både GPS och Ekolod som gör att vi enkelt kan hitta de vrak vi vill dyka på. Båten står på bromsad trailer vilket gör att vi enkelt kan transportera den. Vi samlas vid vår klubblokal och åker därefter gemensamt ut till vald dykplats. Vi samåker och hjälps åt med bestyren kring båtarna.

De dykplatser vi åker till är både nära och lite längre bort. Kullen är en given plats att besöka, båten tar oss till dykplatser svårtillgängliga från land. Västkusten runt Smögen och Lysekil besöker vi årligen, både vår och höst. Skånes kust erbjuder flera fina dykplatser och så har vi ju "husrevet" på Ön i närheten av klubblokalen.

Som sportdykarmedlem i MSDK har man fri tillgång till luftfyllning då vi har en egen kompressor. Vi har även en membrankompressor färdig att leverera nitrox. I medlemskapet ingår även att man blir ansluten till de försäkringar och dumpningsfonder som SSDF har.

Patrik Falk Sat Feb 12 21:31:08 UTC 2011
Adress:

Malmö Sportdykarklubb
Strandgatan 19
216 12 LIMHAMN
Information

ePost: info@msdk.se
Org.nr.:846001-7166
BankGiro: 114 - 4252
Swish: 123 379 53 58
Sociala Medier:

rss icon RSS
facebook icon Facebook
öppet för allmänheten:

Onsdagar mellan 19:00-21:00
Alla dykare är välkomna!