Båtutflykt för fridykande ungdomar


Start:
2021-08-15
10:00
Slut:
2021-08-15
14:00
Dykledare:
Christoffer Banheden
Båtförare:
Dag Petersson
Svårighetsgrad:
Maxdjup: meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Den här fridykningsutfärden är bara för ungdomsgruppen.

Vi samlas på klubben kl 10. Förutom fridykarutrustningen (inkl våtdräkt och vikter) ska man ha med sig kall lunchmatsäck (typ smörgåspaket), en flaska vatten och en termos med varm dryck. Allt ska vara packat i ett kolli per person - det är inte mycket plats i båten och det blir lätt rörigt annars. Det kommer att blåsa när vi åker med båten, så för att inte bli kall är det bra att ha en vind/regnjacka, regnbyxor och mössa med sig, även om vädret är varmt. Flytväst finns att låna på klubben.

Vi sjösätter båten utanför klubben och hittar en lämplig dykplats beroende på väder och vind. Dykplatsen kommer inte att vara särskilt djup, vi letar upp en plats där det finns mycket roligt att titta på och dyker från båten. Vi går alltså inte i land under utfärden. 

Hemma igen ca kl 14.00. Utfärden är kostnadsfri. 

Väl mött!

/Dag och Christoffer

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.