***UPPSKJUTET PGA BLÅSVÄDER TILL NÄSTA VECKA*** Eftermiddag Fridyk Ön


Start:
2021-06-13
14:30
Slut:
2021-06-13
16:30
Dykledare:
Christoffer Banheden
Båtförare:
Svårighetsgrad:
Maxdjup: meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Hej,

Tyvärr har vi inte vädergudarna med oss den här helgen. Efter en vecka med sol och stiltje blåser det nu 12 m/s i Malmö hamn och det är meterhöga vågor. En klass 1 varning är utfärdad för kuling i Öresund i eftermiddag och även om det ser ut att mildras lite till imorgon är 9 m/s alldeles för mycket.

Men vi försöker igen nästa söndag! Samma upplägg som vi tänkte oss till imorgon, så gå in och boka er!

Det är jätteroligt att intresset för utomhusdyk är så stort: 23 dykare anälda är rekord!! Vi hoppas att se er allesammans nästa söndag.

Båtutfärden med ungdomarna som var planerad til nästa söndag skjuter vi på. Det kommer en mail när det blir aktuellt.

Vi ses nästa vecka!

/Dag och Christoffer

 

Fridykning för alla, 

På ön finns fridykarmöjligheter som passar alla.

Man kan snorkla bland stenarna eller dyka på olika djup från 1 till 10 meter.

Bottnen sluttar rätt brant utåt med avsatser på olika djup som gör det spännande att fridyka oavsett djup.

Ett rikt djurliv erbjuds. Krabborna är alltid hemma och små snultror brukar man också träffa på. Kantnålar, abborrar och ål är också vanliga.

Längre bort på 10 meters djup finns 'husvraket'. En gammal tullbåt som ligger på sidan och är spännande att titta in i. Har man tur står det en torsk därinne och sover.

Ön är ett av Sveriges mest populära sportdykarplatser, så här brukar vara många dykare av alla slag. Vid stegen ner till vattnet är det ofta trafik, så man få se till att inte vara i vägen för varandra.

Vi lägger en boj på 10 meter så att de som vill komma ner till bottnen har en lina att gå efter. 

 

Behöver du läna dräkt, finns vi på klubben kl.09.00 samt kl.13.00 denna dag. Vi hjälper dig!

 

Klart att du ska med! Det blir botten;)

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.