Väjern


Start:
2021-06-18
08:30
Slut:
2021-06-20
18:00
Dykledare:
Alf Larsen
Båtförare:
Svårighetsgrad: Medel
Maxdjup: 39 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Vi har bokat  Örebro SDK klubbstuga i Väjern den 18-19 juni.

I klubbstugan bor vi i 3 eller 4 bäddsrum. Här har vi tillgång till luftfyllning, båtar som kör ut oss till dykplatserna och 3 stycken så kallade hustomtar som sköter båtar, luft och kör ut oss till dykplatserna.

Lokalen ligger i hamnen i Väjern med 10 steg ut till båtarna från lokalen där dykgrejena förvaras/torkas.

Dykningen kan man själv variera utifrån vald dykplats om man vill gå djupt eller stanna grundare. 

Det är väldigt fina väggdyk som man bjuds på och en del väldigt fina raviner.

Allt detta till ett pris av 1100 kr/person för helgen.

Vi ordnar själv med mat, fika och städning av lokalen och står själv för transoprten upp.

För att vi alla ska få plats i båtarna, sätter vi antal deltagare till max 20 st, som tidigare.

// Alf och Clas

Vi bor i Örebro SDK enkla men trevliga klubbstuga alldeles vid kajkanten. Båtarna tar oss ut i skärgården runt Smögen. Olika svårighetsgrader av dykning kan uppnås från samma plats. Lämplig för fridykning.
Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.