Drift dive vid Öresundsbron


Start:
2021-07-11
08:30
Slut:
2021-07-11
16:30
Dykledare:
Joakim Gullstrand
Båtförare:
Anders Svensson
Svårighetsgrad:
Maxdjup: meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Vi sjösätter båten vid klubben och kör ut mot bron, en bit öster om huvudrännan.
Om det är bra ström vid Öresundsbron hoppar vi i några hundra meter söder/norr om bron och driver, med ytboj, med strömmen under Öresundsbron och blir upplockade en timme senare :-)
Om det är svag ström så kan vi istället dyka kring bropelarna.
Fin snäckskalsbotten och sjögräsbotten i detta området, och ofta ganska bra sikt. 

 

***

Uppdatering 8/7

Väderprognoserna är än så länge med oss och det ser ut att kunna bli en fin dykdag på söndag. Som vanligt har vi en begränsning när det gäller antalet dykare och på detta dyk är den på 6 dykare inkusive båtförare och dykledare. 

Notera därför att dykare som bokat sig som nummer 5 och därefter står därmed på reservlistan. Om ni inte kan dyka på söndag så avboka så fort som möjigt så att de på reservlistan får en möjlighet. 

Vi träffas 8:30 på klubben för att sjösätta båten i Limhamn utanför MSDK för att därefter ta oss ut i närheten av vindkraftsparken för att göra driftdives. Vi räknar med 2 dyk, så glöm inte dricka och en matsäck. Ha en så liten och vattentät packning som möjligt så att alla får plats. 

/joakim

 

*****

Uppdatering 10/7

Morgondagens väder ser perfekt ut för att dyka i, vilket innebär att vi samlas på klubben så att vi kommer iväg med båten 8:30. 

Även om strömmen är ganska stark idag, ser den ut att lägga sig lite imorgon och alternativet till ett driftdyk blir som nämnts tidigare ett dyk vid bropelarna. 

/joakim 

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.