Tema


Start:
2021-06-09
19:00
Slut:
2021-06-09
20:00
Ansvarig:
Alf Larsen
Båtförare:
Svårighetsgrad:
Maxdjup: meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Tillägg2:

Antalet anmälda ökar glädjande nog, men det börjar bli ont om stolar. Så en uppmaning till er som har möjlighet, ta gärna med en campingstol eller likanade att sitta på

Det ska också tilläggas att det är Elisabetth Grundström som har vänligheten att fixa inköp o.dyl till korvgrillningen innan.

//Alf

 

Det fina vädret ser ut att hålla i sog, så det föredraget blir utomhus på MSDKs gårdsplan. Därav tidigarelägger vi föredraget, så det börjar kl 19.00. Grindarna öppnas kl 18 och grillen sätts igång, korv med tillbehör serveras till själkostnadspris för de intresserade, innan föredraget. Så kom gärna och mingla lite innan berättelsen börjar.

Tillägg: Eftesom vi är utomhus är det svårt att visa bilder, så ta med smarthone, platta eller laptop, så får ni se på bilder online. Mer instruktioner får ni på plats!

//Alf

 

Som ett komplement till dyken kör jag ett kortare föredrag om händelseförloppet ombord på de båda fartygen Charlotte Amalie och Svärdfisken samt vilka människor som deltog i slaget som besättning på båtarna och deras öden.

Alla är välkomna oavsett om man varit och dykt på vraken eller ej. Syftet är att öka intresset för vrakdykning genom att lägga på ett lager av historia/livsöden ovanpå själva dykupplevelsen.

Välkomna!

//Alf

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.