***UPPSKJUTET PGA BLÅSVÄDER TILL NÄSTA HELG*** Heldag med fridykning: Förmiddag Daniabadet Västra Hamnen


Start:
2021-06-13
10:00
Slut:
2021-06-13
12:00
Dykledare:
Dag Petersson
Båtförare:
Svårighetsgrad:
Maxdjup: meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Hej,

Tyvärr har vi inte vädergudarna med oss den här helgen. Efter en vecka med sol och stiltje blåser det nu 12 m/s i Malmö hamn och det är meterhöga vågor. En klass 1 varning är utfärdad för kuling i Öresund i eftermiddag och även om det ser ut att mildras lite till imorgon är 9 m/s alldeles för mycket.

Men vi försöker igen nästa söndag! Samma upplägg som vi tänkte oss till imorgon, så gå in och boka er!

Det är jätteroligt att intresset för utomhusdyk är så stort: 23 dykare anälda är rekord!! Vi hoppas att se er allesammans nästa söndag.

Båtutfärden med ungdomarna som var planerad til nästa söndag skjuter vi på. Det kommer en mail när det blir aktuellt.

Vi ses nästa vecka!

/Dag och Christoffer

 

 

 

Fridykning för alla,

 

Det här är vårt första gemensamma utomhusdyk för sommaren. Daniabadet är de tre runda bryggorna mellan Scaniaplatsen och Titanic i Västra Hamnen. Vi dyker från bryggan närmast Titanic.

Djup: 4m. Alla kan vara med.

Kom ihåg att ta med vätdräkt, huva, handskar och vikter. De ungdomar som ska med på båtdyket bör också delta den här dagen, inte minst för att kolla att utrustningen sitter rätt och känns bra. Du som ska låna dräkt av klubben kommer på söndag kl. 9.00 till klubbhuset och hämtar den.

Efter förmiddagens dyk som slutar vid 12.00, åker vi till klubblokalen och grillar korv. Klubben bjuder barn/ungdomar på detta. Vuxna tar med egen mat.

Efteråt fortsätter vi med eftermiddagsdyket på ön.

 

 

Vi ser fram emot en trevlig dag tillsammans!

 

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.