**Inställt**Kullaberg Ablahamn


Start:
2020-09-12
08:30
Slut:
2020-09-12
16:30
Dykledare:
Maryam Sarrafkia
Båtförare:
Svårighetsgrad: Medel
Maxdjup: 22 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Hej!

Vi träffas på klubben vid 8:30 och kör till mölle:

https://www.dykarna.nu/dykplatser/kullaberg_ablahamn-65.html

Ta gärna med er mat och vatten. Väderprognossen är inte jätte bra tyvärr men vi ska inte köra med båt.

Ser fram emot dyket.

/Maryam

 

Dåligt väder och bara en som vill följa med då ställde vi in dyket :-(

Vägbeskrivning:
Väl i Mölle kör upp till naturreservatet,genom betalstationen och följ vägen. Sväng in på parkeringen till högerefter golfklubben och parkera i SE hörnet. Det går en stig frånparkeringen söderut som efter ca 300m övergår till trappor som tar digner till havet.

Dykbeskrivning:
Mycket rikt växt- och djurliv. Mycket fina undervattenklippor.
Välj antingen att följa klipporna åt höger eller simma ut mot småöarna åt vänster.
Simmar man rakt ut suttar stenbottnen svagt ut mot 20-22m.
Vid 10m hittar man en lite "droppoff" som är 3-4m hög.
Sten bottnen övergår till sandbotten med ormstjärnor, sjöstjärnor och eremitkräftor på ca 16-18m djup.

Att tänka på:
Kolla vädret. Även här är det mycket brant att ta sig ner. Efter Ransvik och Arild det mest välbesökta stället på Kullen och det kan bli ganska många dykare på stranden vissa sommardagar.
Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.