Landdyk Arild evt Ransvik


Start:
2020-08-08
08:30
Slut:
2020-08-08
16:30
Dykledare:
Dag Petersson
Båtförare:
Svårighetsgrad: Lätt
Maxdjup: 16 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Avfärd från klubben kl 08.30. Behöver du fylla så kom kl 8.

Andra anhalt är kl 10 Tussans parkering, så det går bra att möta upp då också.

Vi planerar två dyk.

mvh DAg

 

Eftersom vi inte har fått tag i en båtförare så ändrar vi dyket till landdyk från Arild.

Vi ses på parkeringen i Tussan.

mvh Dag

Vägbeskrivning:
När ni kommer in i Arild håller ni vänster och ni hittar snart badplatsen "Tussan" som ligger väster om hamnen. Här finns en parkering till höger om vägen.

Dykbeskrivning:
Dykplatsen sluttar svagt ut till ca 16 meters djup och kompass är bra att ha. Det är bäst att dyka nordväst ifrån igångsplatsen där ni hittar större stenblock vid 7-8 m djup.
Det finns gott om fisk här under sommaren.

En bra dykplats då den är så lätt att nå.


Att tänka på:
Hur ni parkerar då Arildborna är väldigt petiga med detta.
Använda stenstranden till vänster om badplatsen och "betongbadkaret" när ni går i och ur vid era dyk.
Det finns en livboj nere vid badplatsen.
Dyk inte här om vinden ligger på och vågorna är höga.
Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.