Vrakdyk


Start:
2019-07-07
08:30
Slut:
2019-07-07
16:30
Dykledare:
Joakim Gullstrand
Båtförare:
Anders Svensson
Svårighetsgrad: Lätt
Maxdjup: 10 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Prognosen för morgondagen är inte särskilt bra, men Anders och jag tänkte att vi kunde träffas 8:30 på klubben och om vädret inte tillåter en båtfärd åker vi istället till Örkelljunga stenbrott. Där kommer åtminstone inte vinden att störa oss. Det tar ca 1h 15 min till stenbrottet från MSDK. 

 

/joakim

 

Det finns nu 4 anmälda utöver dykledaren och båtföraren, vilket innebär att ytterligare anmälda hamnar på reservlistan och erbjuds plats om någon bokar av. 

/joakim 

Kanonpråmen blev funnen inte så långt ifrån Kanonvraket. Svenska arkeologer tror att Kanonpråmen är  från slaget på Redden 1801. Men man har fortfarande inte lyckats fastslå identiteten på vraket.

På vraket ligger det minst 16 stora 12-14 pounds järnkanoner och själva vraket är ca 25-26 meter långt och 6-6½ meter brett.

Vi har MultiBeam scanningar och en skiss över hur hon kunde ha sett ut

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.