World Ocean Day (Städdag i havet)


Start:
2019-06-08
09:30
Slut:
2019-06-08
12:30
Dykledare:
Lucas Jönsson
Båtförare:
Jonas Faxborn
Svårighetsgrad:
Maxdjup: meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE

Under 2 timmar städar vi en kuststräcka i Limhamn. Vilken del vi städar är ännu inte bestämt men det kan bli Glasbrukskajen, Cementkajen eller utanför Limhamns småbåtshamn. Dyket är grunt (max 10 meter) och alla kan bidra efter sin förmåga. 

Även fridykare kan medverka eller om du inte vill/kan dyka så behöver vi också mycket folk på land som landorganisation och att städa längst den landsträcka vi dyker (redskap kommer att tillhandahållas). Ta gärna med fångstkasse eller annat att användas för att samla upp skräpet under dyket.

Arrangemanget är ett samarrangemang med Marinpedagogiskt Center och ett stort antal andra organisationer och instutioner (Malmö kommun, Museet, olik idella föreningar m.fl.)

Malmö Sportdykarklubb har blivit en viktig del i arbete att hålla Malmös havsstränder rena och renderar stor uppskattning för detta. Detta är ju en bonus till det viktigaste, att vi hjälper till att rädda allas vårt hav.

(På eftermiddagen kommer massor av aktiviter att hållas vid Marinpedagogiskt Center på Ribban.)

Nytt: 

Nu har det blivit klart att vi städar och dyker på norra delen av Glasbrukskajen och början av Cementkajen.

Samling vid Malmö Sjöscoutkårs båthus (stort svart) sydväst om slutet på Barlastgatan. Dykare med utrustning kan parkera på denna plats medan medlemmar utan dykutrustning finner parkerinsplatser längst med Barlastgatan.

Har du prylar att hämta eller är på klubben behöver Jonas lite hjälp av ett par man/kvinna med att få ut båten ur garaget med mera. Har du möjlighet att hjälpa till där ta kontakt med Jonas. (behöver ju träffas lite tidigare där).

Dykare, som jag inte varit dykledare för tidigare eller känner väl var vänliga att ta med ert cert!

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.