Heldarstindur


Start:
2018-07-14
08:30
Slut:
2018-07-14
16:30
Dykledare:
Roland Larsson
Båtförare:
Patrik Falk
Svårighetsgrad: Medel
Maxdjup: 22 meter

Redigera evenemang Ändra Ta bort evenemanget Ta bort Ställ in evenemanget Ställ in Klicka för att skriva ut dykprotokol Dykprotokol Klicka för att skriva ut redovisning Redovisning Klicka för att skriva ut ICE ICE
Nu är det fullt i båten. Anmäler du dig som nr. 6 eller mer så hamnar du på reservlistan. Håll i så fall koll på om någon hoppar av.

 

 

 

Heldarstindur

Typ av fartyg:
färöiskt fiskefartyg

Tekniska data:
Längd: 29.5 m
Bredd: 7.6 m
Storlek:
Maskin:
Skrov: stål
Last: Utan last vid förlisningen


Historia:
Byggd 1976 i Stettin. Sprang läck i oktober 1990 norr om Bornholm. Den färöiska besättningen räddades av danska sjöräddningen men båten var satt på autopilot med kurs mot svenska kusten. Hon tuffade vidare för egen maskin hela tiden tagande in mer och mer vatten. Svensk sjöräddning mötte upp och satte in pumpar, man föreslog också att sätta henne på grund men besättningen vägrade. Utanför Skillinge sjönk hon plötsligt mycket snabbt. Vissa menar att det hela var ett försäkringsbedrägeri. Hon kostade 5 miljoner att bygga men var vid förlisningen försäkrad för mellan 10 och 20 miljoner. (Full ersättning betalades ut.)

Dykdjup (botten/däck): 22 / 16 m

Allmänt om dykningen:
Vraket ligger på sin babordssida och är självklart mycket välbevarad. Det går att simma in på flera ställen, t.e.x på bryggan eller in i last- eller beredningsrum.

Du måste vara inloggad för att kunna se vem som är bokad på utfärden

Avgift för utfärd med MSDK

Båtutfärder

Medlemskap Avgift
Guld 0:-
Silver/Fridyk 250:-

Landbaserat dyk

Medlemskap Avgift
Guld och Silver Gratis

Beslutad av styrelsen 2017-11

Båtutfärder

Samling, om inget annat har angetts, är nere på klubben, vi försöker tänka på miljön och ekonomin genom att samåka, men även för att det finns begränsat med parkeringsplatser där vi lägger i båten.
Vi gör oftast två dyk och vi är ute en hel dag så ta med dig vatten och matsäck. Vi kör sällan in till land om vi är ute på vrak.
Du behöver ingen egen parkamrat, det fixar vi åt dig.

Medlemskap

Bara medlemar får följa med på våra båtutfärder, dock kan du boka dig som gäst och betala på plats. Du kan även sätta in pengarna direkt på vårt BankGiro eller swish som du visar upp för dykledaren eftersom det kan ta några dagar innan vi kan registrera pengarna.

Loggbok och Certifikat

Du bör ha med dig din loggbok och certifikat till utfärderna, dykledaren kan be dig styrka att du har rätt behörighet för dyket. Dykledaren har ansvaret för utfärden och har rätt att be dig avstå från dyk om han/hon anser att du inte har den utbildningen eller erfarenhet som krävs för dyket.

Luftfyllning

På alla dyk gäller det att man har fyllda flaskor när man kommer till utfärderna, vi har inte möjlighet att fylla flaskor innan utfärden, det skulle ta för lång tid.
Efter dyket så försöker vi fylla alla flaskor om det är möjligt.

Hyra av utrustning

Vi har Flaskor, BCD och regulatorer (men inga dräkter) som våra medlemmar kan hyra när vi inte har någon kurs. Det brukar gå bra under sommaren men på vår och höst så är utrustningen som oftast upptagen i kursverksamheten.
Kontakta dykledaren om det finns utrustning och boka genom honom.

Ha gärna med dig jämna pengar vid båtutfärder!