LOGIN
menu image

Fridykning

Vi lär Dig dyka ner på djupt vatten utan ansträngning och hur man gör för att simma riktigt fort. Här får Du också lära Dig hur Du använder utrustningen för att få ut så mycket som möjligt av Din upplevelse under vattnet.

Vad som lockar med fridykning

freediving
Tänk Dig att Du svävar omkring viktlös och ljudlöst under vattnet. Under ytan finns det en underbar värld att upptäcka. Allt ifrån djur och växter till vackra klippformationer. På med fenor, cyklop och snorkel. Hoppa i. Svårare är det inte att börja fridyka. Fridykning är ingen dyr eller svårtillgänglig sport. Den kan utövas av alla. Egentligen oavsett ålder och tidigare erfarenheter. Det handlar om att dyka på sina egna villkor. I sin enklaste form eller mer avancerat. På klubbnivå anordnas aktiviteter och utflykter och där kan Du även vidareutbilda Dig. Det speciella med fridykning är att man tar bara ett enda andetag för att sedan dyka ner under vattnet och upptäcka själv. I havet och sjöarna ligger Din egen utmaning och väntar. Vi kan utlova nya bekantskaper och nya världar. All kunskap Du behöver får Du genom oss. Läs mer om fridykning i MSDK här nedan.

Börja fridyka

Du vara minst sju år och kunna simma 200 meter. Du börjar i nybörjargruppen, där träningen blandas med lek. Därefter fortsätter Du till Grupp I där Du tar kan ta "Gulddiplomet" och "Fridykarcertifikat Steg 1". När Du kommit så här långt hamnar Du i Grupp II där Du kan ta "Fridykarcertifikat Steg 2" och "Fridykarcertifikat Steg 3". Vid det här laget är Du ett riktigt proffs på fridykning, och då är det dags att anta utmaningen Vikingcertifikat. Detta är det sista och svåraste certifikatet som finns. Vår träning har vi på Aq-va-kul.

Aktiviteter

På våren och sommaren har vi en del roliga aktiviteter för Dig som tagit något av certifikaten. Vi har våra "Trampläger" (där vi bor nere på klubben och dyker runt om i Malmö. Vi tar oss till dykplatserna med cykel), vi har "Dax-dyk", vrakdyk, idrottsaktiviteter utanför badet, fester, teorikvällar, mm, mm. Pingsthelgen tillbringar vi på Kullen i nordvästra Skåne, en av Sveriges fem finaste dykplatser, som passar både våra fridykare och dykare. Det är ett riktigt familjeläger och är mycket uppskattat av alla deltagande. Vi varvar fridykning med fotboll, brännboll, vattenskidåkning och korvgrillning och vi åker hem med härliga minnen och många nya kompisar.

Veta mer?

Kolla under Kalendariumet eller nyheterna på förstasidan klicka på logon eller Hem

Våra ledare

Är utbildade ungdomsledare i skiftande åldrar, som håller noga koll på eleverna både på simhallen och på våra läger. Ledarna är själva mycket insatta i sporten och har fridykt länge. De engagerar sig flitigt i klubbens verksamhet och är fulla av nya idéer och initiativ.
Du är välkommen till badet fredagar eller söndagar. Prata med någon av våra ledare så får Du testa på. Allt Du behöver ha med Dig är badkläder, handduk och ombyte samt ett hänglås till skåpet.
Adress:

Malmö Sportdykarklubb
Strandgatan 19
216 12 LIMHAMN
Information

ePost: info@msdk.se
Org.nr.:846001-7166
BankGiro: 114 - 4252
Swish: 123 379 53 58
Sociala Medier:

rss icon RSS
facebook icon Facebook
öppet för allmänheten:

Onsdagar mellan 19:00-21:00
Alla dykare är välkomna!