LOGIN
menu image

Utbildning

För oss på MSDK är dykning en säker sport under förutsättning att dykaren genomgått bra utbildning och håller sig till regelboken. MSDK följer CMAS/SSDF utbildningssystem som är anpassade efter de speciella förhållande det innebär att dyka i våra nordiska vatten vilket gör att du är bättre rustad jämfört om du gör din utbildning i tropiska vatten. Utbildningen sträcker sig över en längre period vilket motverkar stress och får kunskaperna "att landa".

Våra dykinstruktörer har lång erfarenhet av dykutbildning och sörjer för en bra start för eleven. Vi utbildar inte genom att hålla så kallade snabbkurser då vi anser att detta inte ger tillräcklig tid åt eleven att vänja sig vid utrustningen och vattnet. En 1-stjärning kurs tar ca 10 veckor att genomföra.

Våra nivåer

För apparatdykning gäller en-, två- eller trestjärninga certifikat som är en stege som indikerar ökad erfarenhet och utbildning. Läs mer om respektive certifieringsnivå härunder. Det går även att göra så kallade cross-overs från andra organisationern som t ex SSI, PADI, NAUI osv. om du är en dykare med andra certifikat. (Det är dock inget krav att ha CMAS-utbildning för att dyka med oss.)

Avrostning och tropiska vatten?

Har du tagit ditt certifikat i tropiska vatten? Har du certifikat från annan utbildningsorganisation? Var det länge sedan du utbildade dig eller dök senast? Kontakta oss på utbildning@msdk.se så kan vi föreslå uppdateringsmöjligheter som passar just dig!

Tips på hur du kan jämföra kurser med varandra

Det är inte lätt att jämföra t ex våra kurser med andra skolor och andra organisationer, framförallt om du ska välja din första kurs. Det kan skilja pris och standarder mellan organisationerna, men även inom samma organisation. Jämför oss gärna med andra dykskolor.

 1. Hur många elever per grupp (färre = mycket bättre)
 2. Hur många timmar / tillfällen i pool (längre poolpass = bättre, fler timmar = bättre)
 3. Hur många utedyk / dagar / tillfällen (fler = bättre)
 4. Hur många timmar / tillfällen teori (mer tid = bättre)

Nedan ser du ett exempel på vår CMAS * kurs innehåller. Du kan läsa mer om vad kurserna innehåller här till höger.

Kursen innehåller:
 1. 2 elever per instruktör + ass. instruktör
 2. 8 Teori lektioner ca 90 minuter/per tillfälle
 3. 9 Pool lektioner ca 90 minuter/per tillfälle
 4. 6 Dyk i havet ca 90 minuter/per tillfälle
Kursen innehåller även:
 1. Alla dyk har ytorganisation med dykledare och säkerhetsutrustning
 2. Hjärt och Lung Räddning ingår i kursen
 3. Båtdyk ingår
 4. Obligatorisk läkarundersökning ingår
 5. Medlemskap för det året du går kurs ingår, så det är bara att fortsätta dyka efter kursen.

Har du frågor eller önskar kontakt med oss, skicka ett email till utbildning@msdk.se

Vidarutbildning

Att vidareutbilda sig inom dykning är, liksom att dyka regelbundet, ett sätt hålla kunskaper vid liv samt utveckla dessa så att du får ut ännu mer av din sport.

Studiecirklar

Ytterligare dimensioner till din dykning får du om du adderar andra områden. Se våra populära kurser och studiecirklar i marinbiologi, marinarkeologi och undervattensfotografering

Nya vänner

När du går en dykkurs får du dessutom nya kamrater som delar ditt intresse och utbildningen blir oftast obetydligt dyrare än "bara vanlig" dykning.
Adress:

Malmö Sportdykarklubb
Strandgatan 19
216 12 LIMHAMN
Information

ePost: info@msdk.se
Org.nr.:846001-7166
BankGiro: 114 - 4252
Swish: 123 379 53 58
Sociala Medier:

rss icon RSS
facebook icon Facebook
öppet för allmänheten:

Onsdagar mellan 19:00-21:00
Alla dykare är välkomna!